5Mijn zoontje van 10 is goed in rekenen. Net als zijn vader. En anders dan zijn moeder.

Hij zat zich te vervelen net, dus ik zei dat hij wel eens naar Kahn Academy kon gaan. (Kahn Academy is bezig met een Nederlandse versie! Handig!)

Het verhaal achter de Kahn Academy is op zichzelf al geweldig. Hier lees je er iets meer over (oud artikel!).

Maar de werkelijkheid, toegepast op de realiteit, is nog geweldiger.

Sinds het moment dat hij begon, een half uurtje geleden, zit ik te genieten. Van mijn zoontje. Die zich realiseert dat hij online niet alleen meme’s kan opzoeken, kan minecraften en youtubers kan volgen. Maar dat hij er ook dingen kan leren die hij leuk vindt.

Het is het summum van het internet, kinderen van over de hele wereld gratis rekenen en wiskunde leren. J. is vooral heel excited over de punten die hij verdient en de nieuwe avatars en achtergronden die hij krijgt.

Hij weet het nog niet echt, want tot nu toe lukt alles nog, maar zometeen wordt het lastiger om de sommen op te lossen. En dan krijgt hij door dat hij de instructie video’s kan bekijken. En dingen kan leren die hij nog niet op school heeft geleerd. Als hij daar zin in heeft.

Het internet – gecombineerd met visionairs – is een waanzinnig systeem.