briefjesSoms lees je in 2 dagen meerdere indrukwekkende artikelen dat je niet weet wat je overkomt. Ik sla die dan op in Evernote en zet er tags bij (bijvoorbeeld “presentatieinput”) om ze terug te kunnen vinden als ik ze nodig heb voor Belangrijke Dingen. 🙂

Ik ben namelijk bezig met een aantal presentaties over bloggen en over hoe je online verhalen vertelt, dus ik denk bij alles wat ik lees: kan ik hier iets mee? Ik ben altijd blij met inspiratie, nieuwe insteken, voorbeelden en mooie quotes als ik presentaties maak en lezingen of workshops voorbereid. Dat houdt het ook voor mezelf leuk, zo’n presentatie. Bovendien, mijn vakgebied verandert en ik ook.

Ik weet dat de kans bestaat dat deze links jou niet interesseren, maar wie weet juist wel, dus bij deze.

Wat je kunt leren van social media & content pro’s

De mevrouw die de social media accounts van grootheid Guy beheert, deelt in dit artikel haar aanpak. Voor iedereen die met social media bezig is met als doel een groot bereik op te bouwen, is dit een absolute aanrader. Het helpt je uit de droom (hard werk!) maar het geeft ook ideeen. Het staat bovendien vol met tools die handig zijn om je social media accounts te managen. Lezen!

Waarom angst je grootste vijand is

Ik zeg in presentaties over (corporate) bloggen altijd dat de hang naar perfectie je grootste vijand is. Maar eigenlijk is het, zoals in dit artikel wordt uitgelegd, angst om te falen. Ik heb het artikel niet eens helemaal afgelezen (het gaat over boksers!) maar ik moest het bewaren. Want het is prachtige inspiratie.

Hoe je online een lokale markt kunt bereiken met lokale content

Ik heb het hier niet veel over, maar ik heb niet voor niets een boek geschreven over online locatiemarketing. Niet voor niets stond ik van de week in mijn lokale hippe kledingboutique uit te leggen hoe Instagram werkt, voor lokale bedrijven. Het is geen korte termijn ding, zo’n strategie om jezelf als bedrijf lokaal op de kaart te zetten. In dit artikel krijg je enorm veel tips over hoe je nou lokale content maakt en waar je op moet letten.

Corporate bloggers opgelet: het een prachtig voorbeeld van een mooi zakelijk blogartikel, vanwege de leuke, persoonlijke insteek en de enorme waarde die gedeeld wordt. Dus dubbele inspiratie!

Tot zo ver…

Lees ze!