Tegen mijn nieuwe principe ben ik toch weer overstag gegaan en heb ik een abonnement genomen op gratis software. Het freemium model, je kent het wel! Het werkt. Althans, bij mij.

Ik ben nu een Feedly-pro gebruiker.

Feedly is een programma waarmee je je kunt abonneren op blogs van je keuze en ze vervolgens heel handig altijd in een keer allemaal kunt scannen en lezen. En dan met knopjes om ze direct te tweeten, op LinkedIn te zetten of in Evernote op te slaan, mocht je dat willen. Het is een slimme manier om altijd input te hebben voor presentaties, voor files waar je aan werkt met ideeen, voor Twitter en LinkedIn… Stel je voor dat je al die losse blogs af moet, pfff. Niet te doen.

Blogs lezen is mijn vorm van studeren. Belangrijk voor mijn werk.

Maar waarom liet ik me overhalen? Na jarenlang gratis gebruik te hebben gemaakt van deze mooie dienst?

Tsja.

Hierom.

feedly pro upgrade

De call to action was groot en duidelijk, toen ik inlogde op mijn Feedly-account.

“Dat wil ik, ja!” dacht ik.

Ik wil mijn reading to the next level nemen!

Maar waarom liet ik me overhalen?

Nou, dit:

next level feedly

Ik had heel wat redenen.

 

1. Omdat het 10 dollar goedkoper was op jaarbasis. 35 in plaats van 45. Tot 3 december. Omdat het vandaag Black Friday is in Amerika. De dag (eigenlijk: nacht) dat mensen direct na hun Thanksgivingdiner de auto in stappen (?!) en zich te buiten gaan aan extreem goedkope elektronica.

(we zijn toen we in de VS woonden wel eens per ongeluk in een winkel geweest op Black Friday, smiddags. Het was alsof er een wervelwind had huisgehouden. En voor een paar dollar kon je nieuwe kleren kopen. Ongelofelijk.)

2. Omdat ik klaar was om te kopen. ‘Pr Omdat ik al heel vaak had gedacht: het zou handig zijn zeg, als ik dit artikel dat ik nu via Feedly lees gewoon in een keertje naar Evernote kon sturen. Dat kon alleen met een pro-abonnement. Evernote is ook een online programma, waar ik ideeën, gespreksverslagen, documenten, screenshots en interessante blogartikelen bewaar. Mijn hoofd, downloaded. Priming, heet dat geloof ik, als je onbewust in de fase bent gekomen waarop je overstag zou kunnen gaan. Als het althans bewust is gedaan.

3. Omdat ik dacht: ik mag wel eens iets terug doen.

4. Omdat ik dacht: ik zeg het volgend jaar gewoon weer op als het niet bevalt. Ook al weet ik dat ik soms jarenlang betaal voor diensten die ik niet nodig heb omdat ik vergeet ze op te zeggen.

5. Omdat ik alles nu ook rechtstreeks in Hootsuite kan posten, het programma dat ik gebruik voor Twitter zodat ik overzicht heb en analytics etc. Nou ja, overzicht. Want analytics, daar kijk ik nooit naar.

Allemaal vage en soms kleine redenen.

Maar het mooie van software is dat er soms hele kleine features zijn die zo belangrijk voor gebruikers zijn dat ze er voor willen betalen. Zoals ik voor de koppeling met Evernote en Hootsuite. Of, bij Evernote, voor de goede service die ik krijg als er iets mis gaat met mijn Evenote-applicatie en het feit dat mijn Evernote-account foto’s en screenshots kan doorzoeken op tekst.

We zullen zien, het komende jaar, of het die 35 dollar waard was!