blogconcept2Een paar leuke links. Wat leesvoer voor de zondagavond. Waarom niet?

1. Het gevaar van afhankelijk zijn van Google, Amazon en Facebook

Interessant en belangrijke observaties over de macht van de reuzen. Dat het niet is wat we met zijn allen ideaal vinden, is 1 ding. Maar vooral als ondernemer is het belangrijk om je tegen dit soort partijen te wapenen door te zorgen voor alternatieve distributiekanalen.

Tijd om die emaillijst weer eens uit de mottenballen te halen (ik heb het over mezelf) en er wat meer aandacht aan te besteden! Want dan houd je contact met je bezoekers, wat de reuzen ook doen.

2. Wat je niet moet doen op LinkedIn

Ik moest lachen om dit artikel over LinkedIn, vanwege de titel en omdat het een lijst is met LinkedIn tips in het kader van ‘what not to do on LinkedIn’, gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur.

3. The Very Inspiring Blogger Award

Ik werd zo maar genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award! Superleuk, superlief en een prachtig initiatief. Het reist de hele wereld over, zag ik toen ik wat onderzoek deed. Ik kom er van de week op terug, want een antwoord dichten duurde even.

4. Focus kills the competition

Met al mijn gepraat over nicheblogs kwam deze quote keihard bij me binnen: Focus kills the competition. Ik geloof er in. En ik denk dat zo’n statement veel breder valt te trekken dan alleen de blogwereld.

5. Gratis plaatjes? Maar hoe, waar, wat?

Van de week zag ik deze link voorbij komen: de fotodatabase van het Metropolitan Museum of Art gaat open. Ik ben er nog niet helemaal achter ben onder welke voorwaarden je die afbeeldingen nou mag gebruiken en wat je er nou wel of niet mee mag doen. Met die vraag ga ik Raymond weer eens lief aankijken binnenkort!

Tot zo ver.

See you on the other side (of the week)!