20131118-233703.jpgIk excuseer me bij deze voor mijn klaagverhaal van gisteren.

En voor dat van vandaag.

Ik ben het steeds vaker oneens met de aanpak van bedrijven als het gaat om klanten. Marketing, zeg maar.

Ik ben het helaas steeds vaker oneens met de aanpak van bedrijven als het gaat om marketing.

Misschien is het mijn naderende 40e verjaardag. Misschien ligt het aan mij. Misschien begin ik een oude zeur te worden (“vroegah….was alles beter”).

Misschien ben ík gek en niet de wereld om mij heen.

Terwijl ik hierover nadacht, klikte ik verstrooid op mijn Instagramfeed. Ik volg bedrijven die me inhoudelijk niet veel interesseren, omdat ik benieuwd ben hoe innovatief ze zijn in het inzetten van Instagram om met hun gebruikers in contact te komen. Vooral uitgevers – omdat ik zelf toevallig heel veel weet van online uitgeven! En je veel kunt leren van ‘oude’ media.

En dan posten ze zo’n video.

Meisjes die nog niet volgroeid lijken als modellen voor trouwjurken. Zombie-achtige meisjes. Lijk-achtig. Trouwjurken. Logische combinatie. 18 (jonger?). Bonenstaken. Ik weet niet wat ze kosten, die jurken. Misschien wel betaalbaar voor al die tienerbruiloften die het trouwimperium van Wang voor ogen staan, aan de modellen te zien?

En wat kijken ze blij, he.

Gezellige make-up, ook. Vrolijk.

Het is net ECHT.

Wat een geluk, trouwen.

(…)

Maar het gaat niet alleen om trouwjurkfabrikanten, hoor. Ik erger me ook steeds vaker aan zinloze, geestdodende zakelijke Facebookfeeds met updates in de trant van ‘Like als je je dit kunt herinneren’! En dan 15.000 likes bij zo’n update. Aan blog posts die […nou ja…laat maar!]… Aan zakelijke twitter accounts met duizenden volgers die alleen zenden en nooit, maar dan ook echt nooit, reageren.

20140122-232538.jpg

Zo kan ik nog wel even door gaan. Maar dat doe ik niet. Althans, niet hier en nu.

Mijn idee van marketing begint wel heel erg af te wijken van dat van de rest van de wereld, lijkt het. 

Het is een soort existentiële crisis, denk ik.

Maar ik blijf de road less travelled volgen!

Existentieel, of niet.