Een van de mooiste dingen aan de online wereld is de inspiratie die je er kunt opdoen, vind ik. Hoe je er ideeën krijgt. Je creativiteit aangewakkerd wordt. Je anders doet denken. Je aan het denken zet, überhaupt.

Dat is een van de redenen dat ik Frank Meeuwsen zo graag lees, vooral zijn leesmap (hier staat de meest recente). Onze interesses komen overeen maar hij is een hele andere denker dan ik en hij gebruikt andere bronnen. Heerlijk.

Je kunt inspiratie overal vandaan halen. Een gesprek. Een artikel. Een uitzicht. Een foto. Een tweet. Een quote. Alles kan je op een idee brengen of helpen een puzzelstukje te vinden van die grote puzzel waar je mee bezig bent, privé of op je werk.

Ik dacht: laat ik eens opnoemen wat mij de afgelopen week geïnspireerd heeft. Wie weet heeft iemand er iets aan.

Here goes.

Over bloggen

Dit komt uit een nieuwsbrief waar ik op geabonneerd ben. Deze. Aanrader.  De betreffende editie bevatte een transcript van vragen aan de auteur van de nieuwsbrief, Altucher. Hij is een bekend blogger, succesvol auteur en voormalig fondsenmanager (en meer).

Q: Blog content: how many days a week?JA: Write every day. but you dont have to post every day. only post when you feel something is TIGHT.

Dit is niet hoe ik het doe. Maar het is interessant. Het zet me aan het denken.

Over Twitter

rtlfoto

Viel me op van de week: de foto bij dit nieuwsitem is van Twitter geplukt. Met bronvermelding. Voor zover ik kan zien op Twitter is hij verder niet verbonden aan de krant. Hij tweette een foto en RTL vroeg hem of ze hem mochten gebruiken.

Dit is relevant. Relevant omdat de combinatie van professionele journalisten en informatie ‘van de grond’ superwaardevol kan zijn voor ons, gebruikers.

Wat ook relevant is, is dat de RTL redactie deze foto wist te vinden. Daar zitten mensen slim Twitter te scannen (de originele tweet had niet eens een hashtag!).

De wereld zit er heel anders uit dan een paar jaar geleden. En wie dit begrijpt en weet hoe je om kunt gaan met nieuwe informatiestromen, kan enorme waarde creëren.

Over cultuurverschillen

Ik heb het afgelopen weekend tijd doorgebracht met mensen uit Turkije, Griekenland, Amerika, Portugal en de Phillipijnen. In al die gesprekken kwam cultuur naar voren.

We zijn allemaal zo anders. Maar hoe meer je leert over je eigen cultuur omdat je er niet meer in zit, hoe minder heilig die is. En hoe meer je leert over andere culturen, hoe meer begrip en respect je er voor krijgt.

De relaxte houding van de Portugezen en de Grieken, het veerkrachtige en het incasseringsvermogen van de Phillipijnse mensen (helaas hard nodig), de manier waarop de protestantse mentaliteit tot in het diepste van het Nederlandse wezen is doordrongen en hoe het een katholieke Portugees opvalt (in de positieve zin), de interessante blik van de Amerikanen op de rest van de wereld.

Het is maar een hele kleine wereld hoor.

instagram sponsoring

Instagram advertenties

Ohhhhh jeeee mijn instagram feed ontploft met gesponsorde posts. Ik verzamel screenshot na screenshot van gesponsorde ‘verhalen’. Het biedt enorm veel kansen maar ook heel wat valkuilen en bedreigingen. Kansen – valkuilen – bedreigingen. Alledrie voor zowel gebruikers – het medium zelf – bedrijven.

instagram sponsoring

Daar moet ik nog even op broeden. Maar hier twee voorbeelden. Ik onthoud me nog even van commentaar. Ik heb er heel veel ideeen over maar die moeten in een wat completer verhaal.

Over educatie

Het houdt me bezig, onderwijs. Wat is goed. Wat is niet goed. Wat is je rol als ouder. Wanneer grijp je in. Wanneer ben je overprotective.

Dit is de visie van Penelope Trunk, een wereldberoemde blogger die haar kinderen thuis les geeft. Een Amerikaans concept waarvan ik altijd het idee had dat mensen gek waren geworden – waarom zou je zoiets nou doen? Maar ik kijk er nu toch ietsje anders naar.

Wat ze zegt over wat kinderen nodig hebben, spreekt me aan. Al die ouders die problemen hebben met school omdat hun kind niet in het malletje past. Zelfs de Onderwijsraad heeft zich uitgesproken.

Onze kinderen hebben meer nodig dan taal en rekenen om het te redden in de maatschappij. Als afsluiter dan deze mooie video waar ik me eigenlijk behoorlijk in kon vinden.

Prachtige tekst: die vind je voluit hier.